Contul meu

Contul meu

Despre frezele diamantate

Frezele diamantate  sunt utilizate în general pentru a reduce structurile dintelui pentru a  putea monta coroane sau fațete de porțelan. Frezele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a finisa și lustrui compozit sau porțelan.

Diamantul este cel mai dur dintre toate materialele cunoscute. Atunci când este legat la oțel inoxidabil printr-un proces metalurgic special, acesta poate fi utilizat pentru a crea o margine de tăiere cu tăiere superioară și de precizie.

Cu toate acestea, în comparație cu frezele de carbură, cele diamantate au, de obicei, o scădere mai pronunțată a eficienței tăierii în timp, ducând la o durată de viață mai scurtă.

Frezele diamantate sunt într-o varietate foarte mare de forme și mărimi oferind posibilitatea adaptării și șlefuirii în orice poziție. Ele sunt folosite numai în piese de mână (turbine dentare) cu turație foarte mare de până la 400000 de rotații pe minut.

Frezele diamantate  vin în două tipuri: o singură utilizare și o utilizare multiplă. Cele cu utilizare unică au avantajul că sunt presterilizate și ambalate separat.

Cele cu utilizare multiplă sunt proiectate să reziste la mai multe operațiuni putând fi sterilizate de numeroase ori fără să fie afectat diamantul. Acestea din urmă sunt mult mai economice.

Specificații

Materialul din care este făcută o freză este inoxidabil și foarte rezistent la îndoiri (având în vedere cât de subțiri sunt anumite modele). În procesul de fabricație sunt înlăturate impuritățile și magnetismul materialului.

Diametrul standard internațional al frezei pentru turbine este de 1.6000 ± 0.0008 mm, acesta fiind măsurat automat în procesul de fabricație. Aplicarea stratului de diamant în mai multe etape, conferă frezei durabilitate crescută și putere de tăiere mai mare.

În funcție de granulație frezele diamantate se împart în mai multe categorii:

Culoare:

 • Galbene
 • Roșii
 • Albastre
 • Verzi

  Granulație:

  • Super Fine 20-30
  • Fine 53-63
  • Medii 106-125
  • Grosiere 125-150

  Rotație:

  • Maxim 160.000 rot/min
  • Maxim 300.000 rot/min
  • Maxim 450.000 rot/min

  Anumiți producători fac și freze de granulație foarte mare (negre) însă acestea nu sunt recomandate deoarece au o acțiune foarte brutală asupra dintelui șlefuit.

  În funcție de formă frezele diamantate sunt clasificate conform I.S.O  :

  TF lumânare subțire cap plat
  TR lumânare subțire cap rotund
  TC lumânare subțire cap conic
  FO flacără cap ogival
  SF dreapta cap plat
  SO dreapta cap ogival
  SR dreapta cap rotund
  RS umăr rotunjit
  EX forma specială
  BR bilă
  BC bilă cu manșon
  DI con dublu inversat
  SI con simplu inversat
  WR roată margine rotundă
  CR Inlay
  CD pentru copii

  Transport GRATUIT

  Pentru comenzi peste 350 lei

  Reduceri